Hakkaja noormees kutsus poliitikud kooli aru andma

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleks Desjatnikov tänas punaste gerberate ja Annekese šokolaadidega poliitikuid, kes võtsid avasüli vastu tema kutse tulla kooli ning olid nõus noorte ees rääkima enda poliitikuks saamise teekonnast ja sellest, miks ei tohiks noored jääda ühiskonnas toimuva suhtes ükskõikseks.
Aleks Desjatnikov tänas punaste gerberate ja Annekese šokolaadidega poliitikuid, kes võtsid avasüli vastu tema kutse tulla kooli ning olid nõus noorte ees rääkima enda poliitikuks saamise teekonnast ja sellest, miks ei tohiks noored jääda ühiskonnas toimuva suhtes ükskõikseks. Foto: Sille Annuk

Tartu Annelinna gümnaasiumi üheksandas klassis õppiv Aleks Desjatnikov võttis kätte ja otsustas osaleda Tartu noortevolikogu projektis «Poliitikud kooli». Ent eesmärk polnud mitte kutsuda tähtsaid mehi-naisi ainult oma kooli, vaid mujalegi.

Juba on Aleks Desjatnikovi juhtimisel toimunud kohtumised Tartu Puškini ja Kivilinna koolis, kus teiste seas astusid üles Tartu abilinnapead Tiia Teppan ja Jarno Laur. Eile rivistas noormees oma kooli värskelt pestud põrandaga aulas üles kuus poliitikut või poliitikuks pürgijat eesotsas linnapea Urmas Klaasi ja abilinnapea Artjom Suvoroviga.

Linnapea oli meelitatud noormehe pealehakkamisest tuntud nägude kooli kutsumisel. Nimelt saatis Aleks Desjatnikov poliitikutele meili või kirjutas neile Facebooki ning ei saanud ühtegi eitavat vastust. Klaas tunnista ka, et noormees meenutab talle väga palju teda ennast samas eas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles