Tiigi seltsimajas peetakse rahvarõivatäikat

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariided.
Rahvariided. Foto: Margus Ansu

Eeloleval laupäeval toimub Tiigi seltsimajas rahvarõivapäev koos rahvarõivatäika ja seminariga «Kuidas muuta etnograafilise detaili või esemega oma argi- ja peorõivas rahvuslikuks?».

16. aprillil oodatakse Tiigi seltsimajja neid, kellel endil pole rahvarõivaid, kuid kes sooviksid oma rõivastust rahvarõivakomplektidest pärit üksikesemete või aksessuaaridega ilmestada, sest juba mais on Raadi mõisapargis tulemas Tartumaa tantsupidu ja juunis rahvusvahelise pärimuspeo Baltica raames XI Tartumaa trallam.

Kell 12 algaval seminaril «Kuidas muuta etnograafilise detaili või esemega oma argi- ja peorõivas rahvuslikuks?» jagab soovitusi Eesti Rahva Muuseumi rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse kuraator Age Raudsepp.

Kell 11–13 on seltsimaja avatud kohtumiseks neile, kes soovivad kaubelda rahvarõivaste, peakatete, jalatsite või ehetega. Ostma, müüma ja vahetama, kinkima ja ära andma oodatakse etnograafiliste rahvarõivaste hamesid, särke ja käiseid, pükse, seelikuid ja põllesid, veste, liistikuid, kampsuneid, pikk-kuubesid ja suurrätte, vöid ja sukapaelu, tanusid, kaapkübaraid ja murumütse, kotte, sõlgi, preese ja helmekeesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles