Prima Vista lõi käed Tartu ülikooli muuseumiga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusfestivali üritused toimuvad ka Tartu ülikooli muuseumis.
Kirjandusfestivali üritused toimuvad ka Tartu ülikooli muuseumis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli muuseum on löönud käed kirjandusfestivaliga Prima Vista, et tähistada mai alguses oma taasavamist ning meenutada kõigile, et muuseum on kirjanduslikult mitmekihiline paik.

Muuseumi kava on saanud tõuke aastanäitusest «Maailma mõõtmine», mis räägib Eesti päritolu maailmarändurite panusest ja rollist meie horisondi avardamisel. Kõnealust väljapanekut rikastavad lisaperspektiiviga näitused Tartu ülikooli kunstimuuseumis ja Tartu tähetornis.

Prima Vista raames pakutakse nii lastele kui täiskasvanutele tasuta ulmekirjanduse ja -filmide programme, mis haakuvad festivali peateemaga «Müstifikatsioon».

Laupäeval, 23. aprillil kell 11 algab raamatu ja roosi päeva raames tähetornis Hullu Teadlase eksperimendihommik «Ulmefilmid ja teadus» ning kell 14 oodatakse kõiki ulmekirjandushuvilisi planetaariumietendusele «Taevatähtedest kirjanduses ja filmis».

Kolmapäeval, 4. mail kell 16 kutsub Tartu ülikooli kunstimuuseum huvilisi Egiptuse üliku elust ja seiklustest rääkiva teose «Sinuhe jutustus» ettelugemisele.

Kell 17 on kirjandus- ja rännusõbrad oodatud Tartu ülikooli muuseumisse kirjanike muuseumirännu teoste esitlusele ning selle kaudu ka avastama ülikooli ajaloolist arhitektuuriansamblit ja uusi näitusi. Kirjanike muuseumirännust võtavad osa Carolina Pihelgas, Jüri Kolk, Meelis Friedenthal ja Kristiina Ehin.​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles