Galerii: noored kulturistid näitasid publikule kehailu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tartus arvult kaheksandaid Lõuna-Eesti lahtisi meistrivõistlusi kulturismis ja fitnessis. Tänavu pöördus võistlus tagasi oma algse eesmärgi juurde ehk pakkus noortele harrastajatele esimest lavakogemust.

Vaatamata varasemate kogemuste puudumisele näitasid sportlased kõigis kategooriates päris head vormi. Tõsi, poseerimine ei läinud just kõigil ideaalselt, kuid see on ala, kus enda näitamise oskused kogunevadki aastatega.

Mõni oli häbelikum, teine tõi aga ülikooli korvpallihalli kaasa sellise kaasaelajaskonna, et pasunate, trummide ja vilistamisega tekitatud lärmi poolest võinuks nad vabalt võistelda Tartu Rocki fännidega. Kaasaelajate seas võis näha ka muusik Daniel Levi.

Võistlustele registreerus 42 osalejat bikiinifitnessis, bodyfitnessis, rannafitnessis, kulturismis ja klassikalises kulturismis.

Laupäeval esimese lavakogemuse saanutest osad saavad nüüd vormi timmida, et asuda võistlustulle 30. aprillil Tallinnas Salme kultuurikeskuses peetavail Eesti karikavõistlustel.

Kokkuvõttes lõi võistlustel kaasa 19 meest ja 23 naist. Kõige arvukam oli naiste bikini fitnessi pikkuskategooria üle 166 cm (10 võsistlejat), teatas võistluste korraldaja Esta Pilt.

Naiste bodyfitnessi võitis Lilian Rannu Audentes Fitness klubist Tallinnast. Juunioride bikii fitnessi võit läks Pärnusse Lisett Lutsule.

Bikini fitnessi lühema kategooria võit jäi Tartusse Liis Rosenthalile. Pikemas kategoorias ja ka absoluutse parima tiitli bikini fitnessis sai Tallinnlanna Marle Kruusimäe.

Väga kõrge tase oli juunioride rannafitnessis, mille võitja, pärnakas Edgar Kaasik, saavutas ka rannafitnessi üldvõidu. Edgar Kaasik esindas spordiklubi Spa@Sport.

Meeste kategoorias võitis HC Gym esindaja Sergei Ševtsov. Noorte kulturismi parim oli Esko Trau Tallinnast. Juunioride kulturismi üldvõitjaks krooniti Daniel Agu Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist.

Klassikalise kulturismi võit ja kulturismi kategooriate absoluutne võit läks Kristjan Orasele TÜ ASK-ist, kes on rohkem tuntud aerutajana.

Võistluste peakohtunik Egle Eller-Nabi pidas võistlusi igati kordaläinuks ja väga heaks proovikiviks uutele võistlejatele ning motivatsiooniks pealtvaatajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles