Noored kulturistid näitavad treeningtulemusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti VII karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturism, absoluutarvestus.
Lõuna-Eesti VII karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturism, absoluutarvestus. Foto: Risto Mets

Laupäeval peetavad Lõuna-Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis on tagasi oma juurte juures, sest nagu võistluste algaastatel, pääsevad nüüdki lavale üksnes need kulturistid, kel varasem esinemiskogemus puudub.

Vaatamata kogenumate eemalejäämisele on võistlustele tulijaid siiski meeldivalt palju, tõdesid korraldajad Esta Pilt ja Imre Vähi. Kirja on end pannud 42 osalejat. Kindlasti on ka julgem lavale tulla kui ei pea end kohe võrdlema Eesti koondise liikmetega, leidis Vähi, kelle sõnul tuleb võistlus täiesti ettearvamatu, sest puudub igasugune siseinfo, millises vormis keegi on.

Sportlasi on tulemas pea kõikjalt Eestist. Räpinast Tallinnani. Sportlaste saatus on kirev ja nii on lavalaudadele astumas ka näiteks üks kirikuõpetaja.

Enim on osalejaid vähem lihasmassi nõudvatel aladel nagu naiste bikiinifitness ja meeste rannafitness, lisas võistluste teine korraldaja Esta Pilt. Siiski näeb võistlejaid esinemas ka kulturismi ja bodyfitnessi kategooriates.

Kaheksandat korda korraldatav võistlus on hooaja kalendris leidnud endale kindla koha. Korraldajate kinnitusel lisandub iga aastaga nii toetajaid kui tugevamaks läheb ka kohtunike koosseis. Peakohtunik on sel korral Egle Eller-Nabi, kes on Eesti ainus profiliigas võistlev bikiinifitnessist. Kohtunikepingilt leiab publik sel korral ka varasema Lõuna-Eesti karikavõistluste absoluutse võitja Janar Rückenbergi ja tema venna Silver Rückenbergi.

Lavavalgustus tuleb sel korral parem kui kunagi varem. Võistluspaigas on avatud ka toidulisandeid ning spordiriideid tutvustav mess, loetles Pilt.

Au sees hoitakse ka spordi puhtust ehk võistlejad peavad arvestama võimalusega, et nad saadetakse dopingukontrolli.

«Eks iga võistlusega saame kogemusi juurde ja areneme ka ise,» märkis Vähi. Sportlaste ja publiku heaolu nimel on kindlasti märksa rohkem vaeva nähtud kui algaastatel. «Võin julgelt öelda, et see võistlus saab olema kindlasti paremini korraldatud kui nii mõnigi MM, millel olen osalenud,» lubas Vähi.

VIII Lõuna-Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis algavad 9. aprill kell 13 Tartu ülikooli spordihoones korvpallisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles