Politsei käis Piirissaarel, volikogu esimees sai protokolli

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonikuritegude büroo Lõuna talitsuse töötajad käisid täna Piirisaare vallamajas ülekuulamisi tegemas, politsei käik lõppes volikogu esimehele protokolliga.
Korruptsioonikuritegude büroo Lõuna talitsuse töötajad käisid täna Piirisaare vallamajas ülekuulamisi tegemas, politsei käik lõppes volikogu esimehele protokolliga. Foto: Sille Annuk

Korruptsioonikuritegude büroo Lõuna talituse töötajad olid täna ametis Piirissaarel kohalikus vallamajas, luubi all oli vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov.

Korruptsioonikuritegude büroo teatas, et Piirissaarel käik oli seotud väärteomenetlusega, mis alustati korruptsioonivastase seaduse §19 alusel. Nimetatud paragrahv käsitleb toimingupiirangu rikkumist. Nimelt on ametiisikul keelatud teha otsust või toimingut iseenda või iseendaga seotud isiku suhtes.

Antud juhul osales volikogu esimees istungil, kus ta hääletas otsuse tegemisel, mis puudutas teda ennast.

Tartu Postimees kirjutas 21. märtsil, et Piirissaare vallavolikogu 4. märtsi istungil tegi volikogu liige Kalju Sakk ettepaneku tõsta volikogu esimehe Fjodor Korotkovi hüvitist seniselt 256 eurolt kuus miinimumpalgasuuruseks ehk 430 eurole kuus.

Volikogu esimehele miinimumpalgasuuruse hüvitise maksmise poolt oli seitsmeliikmelise volikogu neli liiget, vastu kolm. Protokolli järgi olid hüvitise suurendamise vastu Filimon Kuznetsov, Igor Kuznetsov ja Evald Truuts.

Suuremat hüvitist pooldasid ja selle poolt hääletasid volikogu esimees Fjodor Korotkov ning volikogu liikmed Denis Umbleja, Timofei Iljin ja Kalju Sakk.

Otsuse vastu olnud volikogu liikmed tegid 13. märtsil pöördumise, kus öeldakse, et volikogu esimees on ametiisik, kes oleks pidanud korruptsioonivastase seaduse järgi end oma hüvitise suurendamise otsustamisest taandama. Korruptsiooniga võitlemiseks peavad inimesed olema tähelepanelikud enda ümber toimuva suhtes, toonitas korruptsioonikuritegude büroo.

Kui inimesed märkavad ja annavad kõigest kahtlust tekitavast ka teada, siis julgetakse ehk vähem ebaausaid tehinguid ka teha. Mida vähem ühiskonnas tolereeritakse selliseid tegusid, seda keerulisem on neid ka teha, selgitas korruptsioonikuritegude büroo lisades, et kõigil ametnikel on kohustus hoiduda tehingutest iseenda ja endaga seotud isikutega. Selline nõue kehtib kõigile ametnikele võrdselt ning on hädavajalik selleks, et säilitada aus konkurents, avatus ja läbipaistvus.

Nii tegigi politsei täna Piirissaarel menetlustoiminguid ning kuna vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov tunnistas oma süüd, vormistati kiirmenetluses protokoll, mis jõustub 15 päeva pärast (selle aja vältel on õigus otsus vaidlustada).

Politsei teatel saab ametiisikule toimingupiirangu rikkumise eest määrata rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles