Kuradile võistlus!

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: TPM

Rein Valdmaa, kes kolm ja enam kümnendit tagasi jooksis nii kiiresti, et tema 3000 meetri Eesti noorsoo siserekord pidi purustamist ootama 33 aastat, oli jahmunud. Ja pahane. Tundus, et koguni kuri. Selle pärast, et Eesti kergejõustikuliit oli kavandanud saata eelmiseks nädalavahetuseks Walesi pealinna Cardiffi poolmaratoni MM-võistlustele neli jooksjat, aga lõppeks ei sõitnud sinna ainsatki. Kes Eesti jooksjaist viitas traumale, kes rääkis, et võistlus ei sobi tema plaanidega, kes sõitis selle asemel lihtsalt treeninglaagrisse.

Ometi olla Eestis kergejõustikuliidu kestvusjooksu alarühma juhi Toomas Tarmi väitel kaheksa-üheksa jooksjat, kelle tase ja ettevalmistus lubanuks tol MMil kaasa teha.

Valdmaa parimate päevade ajal olid Eesti sportlased valmis nägema vett ja vilet, tegema mida tahes, et suurtele tiitilivõistlustele pääseda. Startida MMil – see oli iga sportlase eluunistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles