Taksode pardakaamerad filmivad sõitjaid salaja (3)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhid on hakanud kasutama pardakaameraid, mis filmivad nii sõidu-
suunda kui ka salongis istuvaid kliente. Viimasel juhul peab aga 
autos olema sõitjaid teavitav silt.
Taksojuhid on hakanud kasutama pardakaameraid, mis filmivad nii sõidu- suunda kui ka salongis istuvaid kliente. Viimasel juhul peab aga autos olema sõitjaid teavitav silt. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimees avastas sõitjaid filmiva pardakaamera möödunud nädalal Vatex Takso sõidukist. Kaamera oli kinnitatud esiklaasi külge, kuid ühtegi filmimisest teavitavat silti salongis polnud.

Taksojuht kasutab enda sõ­­nul kaamerat turvalisuse tagamiseks ning tema väitel võib üle linna leida vähemalt paarkümmend taksot, kus samuti sõitjaid filmitakse. «Taksod on neid kaameraid täis. Iga kolmas kasutab,» väitis taksojuht.

Vatex Takso juhataja Indrek Uus ütles, et teab oma firmast kahte sõidukijuhti, kes selliseid kaameraid kasutavad. «See on turvalisuse eesmärgil,» selgitas Uus. «Oli üks intsident ja pärast seda pani juht kaamera, et saaks midagi tõestada. Materjal salvestatakse mälukaardile ja see jääb nende endi teada. Meie ei ole seda kunagi kontrollinud.» Ta väitis samuti, et üle linna on kliente filmivaid taksosid tekkinud aina juurde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles