Vahur Kollom: Tartu – tilluke, kindel ja igavene

Vahur Kollom
, Eesti Vabaerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kollom
Vahur Kollom Foto: SCANPIX

Tartu on armas linn, mida iseloomustab palju rohelust, akadeemiline hõng ja vankumatu linnavõim. Meil on siin nagu kindlus, mille müüride vahel toimetavad iga päev paljud usinad ja tublid inimesed. Nagu Reformierakonna väike kuningriik. Selline tilluke, kindel ja tundub igavesena. Pärast 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimisi saame ju tõenäoliselt jälle hõigata: kuningas on lahkunud, elagu kuningas!

Stabiilsel kohalikul omavalitsusel on muidugi ka oma eelised ning areng on olnud stabiilne. Tegelikult on hästi. Me areneme. Küsimus on ainult, kuidas ja kuhu.

Nagu ikka, on kuningriigile kombeks püstitada uusi losse ning kindlusi. Kohalikud valitsejad on olnud eriti osavad sildade ehitamisel. Ihastesse juba rajati uus sild, mis sai ka aasta betoonehitise tiitli. Nüüdne linnavõim lähenes asjale eriti nutikalt. Plaan oli ehitada betoonist trepp Toomemäele. Nagu kaks kärbest ühe hoobiga. Ühtlasi saanuks trepi ja teisalt kandideerinuks aasta betoonehitise tiitlile ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles