Ida tantsukooli õpilane võitis balletikonkursil Falunis esikoha

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laureen Laar (paremalt teine) konkursi võitjate ühispildil.
Laureen Laar (paremalt teine) konkursi võitjate ühispildil. Foto: Tiit Lilleorg

Tartlanna Laureen Laar (15) võitis juunioride rühmas esikoha Põhjamaade ja Balti riikide balletikonkursil Falunis Rootsis. Lisaks esikohale sai ta kutse osaleda mainekal rahvusvahelisel noorte talentide konkursil Grasse`is Prantsusmaal.

Falunis selgitati parimad juunioride ja seenioride rühmas. Kokku osales 42 võistlejat Norra, Rootsi, Soome, Islandi ja Leedu balletikoolidest ning Eestist – Tallinna balletikoolist ja Ida tantsukoolist Tartust.

Kuueliikmeline rahvusvaheline žürii jälgis kahe päeva jooksul võistlejate proove ja treeninguid ning hindas kokku enam kui 160 esitust. Žürii tegevust juhtis Rootsi Kuningliku Balleti kunstiline juht Johannes Öhman.

Ida tantsukooli juhataja Tiit Lilleoru teatel toimus finaalvõistlus Faluni Kulturhuseti teatrisaalis. «Täissaal näitas inimeste elavat huvi ning aastate jooksul kujunenud asjatundlikkust,» lisas ta. «Torkas silma publiku oskus konkursil käituda: heldimapanev vaikus saalis iga esituse ajal ning kiire, lühike, sageli tormilise aplaus selle lõppedes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles