Kunstnikud uurivad inimeste kadumist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraator Sten Ojavee (26) on võtnud istet Kris Lemsalu 
installatsiooni «Fantoomide laager» (2012) juures. Seinal on 
moskvalase Danila Tkachenko fotoseeria «Põgenemine» (2014).
Näituse kuraator Sten Ojavee (26) on võtnud istet Kris Lemsalu installatsiooni «Fantoomide laager» (2012) juures. Seinal on moskvalase Danila Tkachenko fotoseeria «Põgenemine» (2014). Foto: Sille Annuk

Mõned inimesed jäävad kadunuks, osa neist vastu enda tahtmist, osa aga meelega – raske meelega või hea meelega. Pagulaseks hakkamine on samuti omamoodi kadumine. Kõik see on seotud Tartmusis äsja avatud rahvusvahelise näitusega.

Väljapanekus oma töödega esindatud üheksa kunstnikku. Näituse kuraator Sten Ojavee on nad välja valinud kodumaalt ja kaugemaltki.

«On igati loogiline, et näitus «Kadumisest ja kadumiseks» on rahvusvaheline ja hõlmab teemasid vabatahtlikust nähtamatuks muutumisest kuni virtuaalmaailmas viibimise ja sealt kadumise võimalusteni,» kirjutab muuseumi direktor Rael Artel näituse trükises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles