Vaher: tänavatel ei ole piisavalt palju politseinikke (12)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Sander Ilvest

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles Tartu peksmisjuhtumit kommenteerides, et politsei küll pingutab selle nimel, et tänavatel oleks piisavalt palju politseinikke, ent neid siiski ei ole piisavalt.

Vaher ütles ETV saates «Ringvaade», et kuigi politsei- ja piirivalveamet on pidanud koondama tuhat inimest, on patrulltöötajate arv jäänud samaks ja on kohati veel suuremgi, kuid ometi sellest ei piisa, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Me pingutame selle nimel, et hoida tänaval piisavalt palju politseinikke. Neid ei ole täna piisavalt, aga kui vaadata kuritegevust ja selle trende viimaste aastate jooksul, siis tõenäosus, et sa satud sellisesse [ohtlikku] olukorda, aina väheneb,» rääkis Vaher.

Ta toonitas, et turvatunde loomine on meie ühine tegevus, ning avaldas lootust, et möödunud reedel Tartus peksa saanud pereisa Jaanuse usk riiki ei ole kadunud.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv lubas täna, et politsei suurendab läinud reedel aset leidnud peksujuhtumi järel nädalavahetustel oma kohalolekut Tartu kesklinnas. Lubadus kõlas prefekti kohtumisel linnapea Urmas Klaasiga.

«Tartlaste turvatunne on viimase, äärmiselt kahetsusväärse juhtumi valguses tõsiselt kahjustada saanud,» märkis Klaas. «Selle taastamine nõuab otsustavat tegutsemist.»

Klaas tuletas meelde, et politsei lisajõudude vajadusest oli juttu ka siseministriga kohtumisel veebruari algul. «Äsjase juhtumi valguses on see turvalisuse tagamiseks hädavajalik,» sõnas Klaas. 

Loe lisaks: 

Eelmise reede õhtul enne kella kaheksat peksti Tartu südalinnas Kesklinna keskuse ees oma kolmeaastase lapse silme all jõhkralt läbi mees, kes oli läinud korrale kutsuma huligaanitsenud seltskonda. Hetkel viibib mees kodusel ravil, kaks peksjat on kohus vahi alla võtnud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles