Siseminister annab peksmises viga saanud Tartu pereisale tänukirja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas. Foto: Kaja Mõts

Siseminister Hanno Pevkur otsustas anda nädalavahetusel Tartus toimunud peksmises kannatada saanud Jaanusele tänukirja vapruse eest.

Siseminister helistas täna hommikul mehele, keda nädalavahetusel Tartus väikese lapse nähes rünnati. 

«Soovisin teda isiklikult tänada üles näidatud vapruse eest ja küsida, kuidas tal paranemine kulgeb. Mul oli hea meel kuulda, et vaatamata tema vastu toime pandud ründele oli Jaanus heatujuline ja positiivne. Samuti ütles Jaanus, et on rahul nii kiirabi kui politsei tööga ning loodab, et kurjategijad saavad kiiresti õiglase karistuse,» vahendas Pevkur vapruse eest tunnustuse saanud mehe sõnu.

Arvestades, et selline sekkumine vandaalide korrarikkumise lõpetamiseks nõudis tavapärasest suuremat julgust ja õiglustunnet ning ühe pereisa otsustav käitumine on parim näide kodanikujulgusest, otsustas siseminister anda Jaanusele tänukirja, mis toimetatakse Jaanusele veel täna.

«Igasugune vägivald, liiatigi väikeste laste juuresolekul, on absoluutselt lubamatu ning ma väga loodan, et kõik selle ründega seotud isikud saavad kiiresti vastutusele võetud. Omalt poolt soovisin Jaanusele jõudsat paranemist ning avaldasin lootust, et ka pere tervikuna saab juhtunust üle,» ütles Pevkur.

Peaminister Taavi Rõivas lisas, et on väga oluline, et Eesti politsei reageeriks isikuvastastele kuritegudele otsustavalt ja kurjategijad saaksid karistatud. «Pean raskendavaks asjaoluks ainuüksi seda, et kogu südmuse tunnistajaks oli väike laps,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles