Politsei lubab suurendada kohalolekut Tartu kesklinnas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Lõuna prefekt Tarmo Kohv lubas täna, et politsei suurendab läinud reedel aset leidnud peksujuhtumi järel nädalavahetustel oma kohalolekut Tartu kesklinnas.

Lubadus kõlas prefekti kohtumisel linnapea Urmas Klaasiga.

«Tartlaste turvatunne on viimase, äärmiselt kahetsusväärse juhtumi valguses tõsiselt kahjustada saanud,» märkis Klaas. «Selle taastamine nõuab otsustavat tegutsemist.»

Klaas tuletas meelde, et politsei lisajõudude vajadusest oli juttu ka siseministriga kohtumisel veebruari algul. «Äsjase juhtumi valguses on see turvalisuse tagamiseks hädavajalik,» sõnas Klaas. 

Tartu linn on rahaliselt toetanud ja toetab ka tänavu abipolitseinike tänavatele toomist ja turvakaamerate paigaldamist ning on viimastel aastatel ostnud suvekuudeks lisapatrulle ka turvafirmalt G4S.

Linnapea külastas täna eelmisel reedel Küüni tänaval juhtunud intsidendis kannatada saanud meest ja kinkis talle linna poolt nimelise käekella. «Tänan Jaanust hoolivuse, kodanikujulguse ja vapra tegutsemise eest. Väga kahetsusväärne, et julge tegutsemine, mida ootaks kõigilt meie kogukonna liikmetelt, sai sellise tagasilöögi. Loodan, et õiguskaitseorganid ja kohus teevad oma tööd täie tõsidusega ja kurjategijad saavad oma teo eest õiglase ja karmi karistuse,» ütles Klaas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles