Jõuluvanal lisandus uus peatuskoht

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuste uue lasteaia väiksema rühma poisid Markus Viksi (vasakul, 2 aastat ja 5 kuud) ja Ravel Markus Väärt (2 aastat ja 7 kuud) on ootel: käivad jutud, et kohe-kohe tuleb jõuluvana.
Kuuste uue lasteaia väiksema rühma poisid Markus Viksi (vasakul, 2 aastat ja 5 kuud) ja Ravel Markus Väärt (2 aastat ja 7 kuud) on ootel: käivad jutud, et kohe-kohe tuleb jõuluvana. Foto: Kristjan Teedema

Kuuste kooli kõrvale valminud uhiuues lasteaias paneb iga välisukse kolks mudilased kõrvu kikitama: väiksemad loodavad, et tulija on ema või isa, suuremad ootavad aga pikisilmi jõuluvana.


Kuuste koollasteaia mudilased, alles tuleval aastal kolmeaastaseks saavad Markus Viks ja Ravel Markus Väärt tervitasid eile lõuna ajal tulijaid oma rühma uksel.

Markus Viks on lasteaias vana kala, sest käib seal juba mitu kuud. Aga Ravel Markus Väärt alles kohaneb elumuutusega, sest tema sai lasteaiakoha nädal tagasi, kui Kuustes valmis mudilastele kooli kõrvale tehtud juurdeehitis.

Kohad on pea täis

«Alguse kohta läheb meil täitsa kenasti,» kinnitas Kuuste koollasteaia väiksema rühma õpetaja Lea Becker. «Väike hommikune jonn on alguses loomulik.»

Uue lasteaia üks kaugema kandi mehi, Põlvamaalt Vastse-Kuuste vallast pärit Oskar Rodima harjus eile lasteaiaga veel koos isaga. «Väike ja hubane koht,» kiitis jaanuaris kolmeseks saava Oskari isa Taivo Rodima uut lasteaeda. «Ega mul seda lasteaeda millegagi võrrelda  olegi, esimene laps ja esimene lasteaed.»

Oskar käib lasteaeda paarikümne kilomeetri tagant proosalisel põhjusel: tema koduvallas on mudilasi rohkem kui lasteaiakohti ja sealset lasteaeda alles lubatakse laiendama hakata.

Varem vedas ka Kambja vald Vana-Kuustes ja selle lähedal olevate külade mudilasi bussiga Kambjasse lasteaeda. Paar aastat tagasi avas vald Kuuste põhikooli juures esimese lasteaiarühma, aga soovijaid oli ikka rohkem kui kohti.

Nii pandigi sel suvel nurgakivi kooli kõrvale kerkinud lasteaiale. «Tahame, et lapsed jäävad kodu lähedale,» ütles Kambja vallavanem Ivar Tedrema. «Kui nad käivad kodu juures lasteaias, siis lähevad nad pärast lasteaeda ka kodu lähedale Kuuste kooli. Järelkasvu meil Vana-Kuuste kandis jätkub ja põhikool peab sinna jääma.»

Järelkasvu tõesti on, sest uue lasteaia 40 kohast on 38 täidetud. Mudilastele ligi 400-ruutmeetrise juurdeehitise tegemiseks kulus veidi enam kui 5,7 miljonit krooni. Sellest rahast pea 4,9 miljonit krooni sai Kambja vald Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu euroliidu kohalike avalike teenuste arendamise programmist.

Veel üks rühm

Osaühingu Maaprojekt arhitekti Kalju Kisandi ja projektijuhi Ants Aosilla projekti järgi ehitas lasteaia riigihankel parima pakkumise teinud AS Tartu Ehitus. Omanikujärelevalvet tegi AS Telora-E.

Kahekorruselise lasteaia alumine korrus on kõige väiksemate ja ülemine korrus suuremate mudilaste päralt.  Mõlemal rühmal on oma mängu-, magamis-, riietus- ja tualettruum, nõudepesuruum, riiete kuivatamise ruum ja koristusvahendite panipaik.


Lasteaialaste toit tuleb kõrvalmajast, Kuuste kooli sööklast. Järgmisel sügisel tahab vald Kuuste koollasteaias avada veel ühe lasteaiarühma. Seega tuleb kolmapäeval uue lasteaia eranditult headele lastele külla tuleval jõuluvanal arvestada seal järgmisel aastal veel pikema peatusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles