Ülikool võitleb tudengite Eestisse jäämise nimel

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheliste suhete teooria professor Eiki Berg pidas välistudengitele loengut Euraasia regionaalsetest konfliktidest.
Rahvusvaheliste suhete teooria professor Eiki Berg pidas välistudengitele loengut Euraasia regionaalsetest konfliktidest. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool avab jõudsalt järjest uusi ingliskeelseid õppekavasid lootuses, et välistudengite ja -õppejõududega loodav rahvusvaheline õpikeskkond meelitab tulevasi magistrante jätkama õpinguid kodumaal, mitte piiri taga.

Tartu ülikoolis (TÜ) käib praegu vastuvõtt sügisel alustavatele ingliskeelsetele õppekavadele, kus senisele 17 erialale on lisandunud kaks uut. TÜ õppeprorektori Mart Noorma kinnitusel lisandub edaspidi rahvusvahelisi erialasid veelgi ning ülikoolil on mitteametlik siht, et tulevikus oleks veerand kõigist õppureist välistudengid.

Noorma märkis, et ingliskeelsete õppekavade avamisel on kaks peamist põhjust: meelitada välismaalt Eestisse tulevast tööjõudu riiklikult oluliste valdkondade jaoks ning luua kohalikele kohapeal rahvusvaheline õpikeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles