Verisulis tartlased tahavad Pärnu elu kibedaks teha

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank loodab Pärnut üllatada.
Bigbank loodab Pärnut üllatada. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Baltikumi võrkpalliklubisid ühendavas Saja liigas jõudis nädalavahetusel lõpule põhiturniir ning juba täna tehakse algust veerandfinaalidega. Viimasena kaheksa parema sekka pääsenud Tartu Bigbank peab heitlema põhihooaja parima ehk Pärnu võrkpalliklubiga.

Põhiturniir ei kulgenud Tartu Bigbankile just kõige sujuvamalt. Lõpuks koguti 24 mängust kaksteist võitu ja kaksteist kaotust, seejuures tunnistati vastaste paremust ka hooaja kahes viimases matšis ja nii langeti kuuendalt kohalt kaheksandaks, mis tõigi vastaseks hooaja jooksul vaid neli mängu kaotanud pärnakad.

Kuuenda koha korral saanuks tartlased heidelda Läti klubiga RTU/Robežsardze.

«Nagu spordis ikka, tahad olla eespool ja tipule lähemal ehk siis ootused ja soovid on ikka kõrgemal olnud,» andis Bigbanki peatreener Oliver Lüütsepp mõista, et põhihooajaga ta rahule jääda ei saa.

Noortel vähe stabiilsust

«Hooaja teises pooles andsime kõvasti järele. Mitme mehe lahkumise tõttu pidid mängima nooremad, lisaks tuli Rait Rikbergi vigastuspaus. Paraku noortel meestel nii palju stabiilsust pole, et nädalavahetusest nädalavahetusse ühtlaselt head mängu näidata,» tõdes Lüütsepp. Ta lisas, et mingil hetkel suudeti väga ilusat mängu mängida, kuid sellele kippus ikka järgnema ebaõnnestumine. «Üles-alla käis see asi,» ei hakanud peatreener olukorda ilustama.

Kõige suuremaks murekohaks on Lüütsepa jaoks vastuvõtt. Ning põhjuseks ikka meeste noorus. «Kõik vastuvõtumehed või õigemini 18-aastased poisid on sellisel tasemel mängimas alles esimest aastat ning nad pole lihtsalt harjunud sellisel tasemel stabiilselt neid asju tegema. Ja näiteks Henri Treiali oleme nurgaründajaks liigutanud, talle on see uus koht,» selgitas peatreener.

Oma veerandfinaalvastasele Pärnu VK-le jäi Tartu mõlemas põhiturniiri matšis alla tulemusega 1:3, viimane mäng peeti seejuures 21. veebruaril Pärnus. Oliver Lüütsepa sõnul näitas see kohtumine, et kuigi Pärnu on teinud väga tugeva hooaja, on ka neil nõrkusi, mille pealt neid üllatada annab.

Pingeid vähem

«Meie plussiks on see, et meil pole ülemääraseid pingeid peal, kuna favoriidikoorem lasub ikkagi Pärnu õlgadel,» arutles Lüütsepp. «Meil on vaja teha maksimum, anda päeva parim, eks siis on näha, kas on sellega võimalik Pärnule vastu saada või mitte. Selge see, et raske saab olema, aga anname endast parima ja teeme korraliku kodutöö. Hiljutine mäng ei olnud üldse lootusetu. Kindlasti mingid võimalused meil on.»

Veerandfinaali avamäng on täna õhtul kell 19 Tartu ülikooli spordihoones, kordusmatš leiab aset kaks päeva hiljem Pärnus. Oliver Lüütsepa kinnitusel meeskonnal uusi vigastusmuresid pole, küll aga vajab paika panemist täpne mängupäeva koosseis.

«Eks tuleb mõelda, missugune just sel päeval see parim koosseis oleks. Võimalik on varieerida tempo- ja nurgameestega. Oleme proovinud ka teist sidemängijat liberoks panna ja katsetanud, kuidas see parim variant oleks,» ütles Lüütsepp.

Saja liiga põhihooaja paremusjärjestus

1. Pärnu VK (20 võitu / 4 kaotust)

2. Tallinna Selver (19/5)

3. RTU / Robežsardze (17/7)

4.VK Biolars/Jelgava (17/7)

5.. Flamingo Volley-SM Tauras (14/10)

6. Poliurs/Ozolnieki (12/12)

7. Rakvere VK (13/11)

8. Tartu Bigbank (12/12)

9. Daugavpils Universitate (10/14)

10. TTÜ (7/17)

11. SK Jekabpils Luši (7/17)

12. Järvamaa VK (5/19)

13. ASK Kuldiga (3/21)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles