Kuidas me koolikatsetel käisime (2)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks tundi kestnud katsed on lõppenud. Kes tiheda valiksõela edukalt läbida suutsid, selgub selle nädala lõpuks.
Kaks tundi kestnud katsed on lõppenud. Kes tiheda valiksõela edukalt läbida suutsid, selgub selle nädala lõpuks. Foto: Margus Ansu

Laupäeva hommik, kell on just seitse saanud. Tahaks pöörata teist külge ja veel  pisut magada, kui kuulen halvaendelist müdinat. Selge: lapsed, kes argipäevadel nii magusasti põõnutada  armastavad, on üleval ning täis tegutsemislusti.

Elevuseks on ka põhjust, sest sügisel kooliteed alustaval pojal Kristjanil seisavad ees sisseastumiskatsed Miina Härma gümnaasiumi esimesse klassi.

Eksivad need, kes arvavad, et Kristjani ajas üles koolinärv, soov läbi teha veel viimased rehkendused või süveneda Shakespeare’i sonettide sügavasse maailma. Tegelikult haaras ta näppu oma lemmikmänguasja, kummist ussi ja hakkas mööda tube ringi traavima, neli aastat noorem vend truu kannupoisina järel vudimas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles