Vanemuise draamajuhina jätkab Tiit Palu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Palu.
Tiit Palu. Foto: Margus Ansu

Vanemuise draamatrupi liikmetest ja juhtkonna esindajatest koosnev nõukogu valis täna teatrile järgmiseks ametiajaks draamajuhi. Sellel kohal jätkab Tiit Palu, kelle lepingut pikendati kahe ja poole aasta võrra.

Tiit Palu on välja toonud ligikaudu 40 lavastust Vanemuises, Endlas, Rakvere teatris, Kuressaare linnateatris, Emajõe suveteatris, Ugalas ja mujal, vahendas Vanemuise pressiteade. Lisaks on Tiit Palu kirjutanud ja tõlkinud näidendeid, dramatiseerinud lavatekste, teinud muusikalisi kujundusi, pidanud loenguid kõrgkoolides ja avaldanud arvamuslugusid ning teatriartikleid päevalehtedes ja kultuuriväljaannetes.

Vanemuise teatri juht Toomas Peterson kinnitas, et valida oli kahe väga tugeva kandidaadi vahel. Tema sõnul võttis otsustamine võttis aega, sest kaalukaid argumente oli mõlema poolt ning otsus ei olnudki konsensuslik, vaid sündis hääletuse tulemusel. «Hea meel on selle üle, et mistahes valiku korral oleks Vanemuise draama olnud igal juhul heades kätes.»

Tiit Palu lõpetas aastal 1988 Reaalkooli, 1993 Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna eesti keele erialal ja 1996 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kõrgema lavakunstikooli 17. lennu lavastaja erialal. 2004 omandas ta EMTAs magistrikraadi ja alates 2011 on sealsamas doktoriõppes.

Aastatel 1996 - 2001 töötas ta Vanemuise teatri näitleja ja lavastajana, 2001 - 2011 Pärnu Endla teatris lavastajana, 2012 - 2013 eesti keele ja kultuuri lektorina Eesti Instituudis, Lvivi ülikoolis Ukrainas ning alates 2013. aastast on Tiit Palu Vanemuise teatri draamajuht.

Tiit Palu on Eesti Lavastajate Liidu ja Eesti Näitlejate Liidu liige, lisaks Eesti Teatriliidu juhatuse liige ning oli 2006 - 2009 Eesti Lavastajate Liidu juhatuse esimees. Palu ametiaeg kestab 31. detsembrini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles