Tartus kohtuvad Balti riikide kaitseministrid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Erakogu

Kui mitmed tartlased mõtlesid täna hommikul, et miks on Tartu kesklinnas nii palju politseiautosid ning hotelli London esine on justkui sisse piiratud, siis vastuse annab sellele küsimusele kaitseministeerium.


Nimelt võõrustab kaitseminister Jaak Aaviksoo täna Tartus oma Läti kolleegi Artis Pabriksi ning Leedu kolleegi Rasa Juknevičienėt, kellega arutatakse Balti riikide kaitsekoostöö tulevikuga seotud küsimusi.

Kohtumisel tulevad arutluse alla ka Lissaboni tippkohtumise järelmid, Põhjala ja Balti riikide kaitsekoostööga seotud küsimused, Balti riikide õhturbemissiooni tulevik ning Balti Kaitsekolledži arendamine, teatas kaitseministeerium.

Samuti osalevad kaitseministrid homme Balti Kaitsekolledži ülema vahetustseremoonial, kus Läti brigaadikindral Gundars Abols annab kooli juhtimise üle Eesti brigaadikindral Meelis Kiilile. Brigaadikindral Kiilist saab esimene Balti Kaitsekolledžit juhtima asuv Eesti kaitseväelane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles