Pildid: Tartus nägi iluvõimlemise maailmataset

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline iluvõimlemisturniir Miss Valentine tõi lõppevaks nädalavahetuseks Tartusse kokku üle tuhande iluvõimleja pea neljakümnest riigist. Rühmvõimlemise Euroopa meistri tiitli viisid koju Soome iluvõimlejad.

Võistluste peakorraldaja Janika Mölder ütles pühapäeva pärastlõunal Tartu Postimehel, et kuigi lõpuni on veel aega, võib ürituse kordaläinuks lugeda.

«Ei taha midagi ära sõnada, aga siiani on meil väga hästi läinud. Korraldustiim töötab väga hästi ning tuleb teha maani kummardus kogu organiseerimiskomiteele. Riigid, kes osalevad, on rahul ja tahavad kõik tagasi tulla,» sõnas ta.

Mölder märkis, et sellisel tasemel tippvõistluse korraldamine algab aasta aega varem. «Nii kui see üritus lõpeb, hakkame juba kohe järgmist aastat korraldama,» lisas ta.

Rühmvõimlemise Euroopa meistrivõistlused peeti Eestis esimest korda. Mölderi sõnul sai Tartu selle au endale tänu sellele, et meid usaldatakse. Kahe päeva jooksul käis võistlusi vaatamas ka hulgaliselt Tartu publikut. «Meil on kogu aeg olnud täis maja,» lausus ta.

Mölder rõõmustas ka eestlaste hea esinemise üle. Näiteks tartlanna Carmel Kallemaa saavutas meistriklassi individuaalarvestuses kolmanda koha ning sai sellega pääsme Rio olümpiamängude testvõistlusele, mis peetakse aprillis Rios.

Rühmvõimlemise Euroopa meistri tiitli pälvis täiskasvanute klassis Tampere võimlemisklubi rühm Minetit. Teise ja kolmanda koha viisid koju Venemaa võimlejad. Eestlastest oli parim Tartu võimlemisklubi Rütmika rühm Perfetto, kes jäi üldkokkuvõttes viiendaks. Juunioride klassis saavutas võidu Venemaa, teiseks tuli Soome ning kolmanda koha pälvis võimlemisklubi Janika rühm Diamonds.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles