Tartu magalad peavad lumega ise hakkama saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud auto
Lumme mattunud auto Foto: Mihkel Maripuu

Lumeuputuse pärast tehti Tartus kümmekond tänavat ühesuunaliseks ja linnamajandusosakonna juhataja Rein Haaki sõnul on kõige hullem lumeolukord magalates.

«Linn seal ei kasi, nad peavad (saha) ise tellima ja isegi kui linn peaks seal lumetõrjet tegema, siis tõstaks ta käed üles, sest seal on nii tihedalt täis pargitud, et mul õnnestus paar aastat tagasi üks auto lausa pooleks lõigata,» meenutab Haak, kuidas jäärööpaid lõikava tappteraga sahk paiskus kitsal uulitsal otsa uhiuuele Škodale, kirjutas Õhtuleht.

Haak selgitab, et magalarajoonides peavad ühistud ise kokku leppima, millal autosid sinna ei pargi, et saaks lume ära lükata.

Linn minevat appi vaid siis, kui rajoonis on üldtähtsad asutused – lasteaed, perearst või sotsiaalhoolekandehoone.

Kuigi välja veetakse Tartust lund hooga, tehti eile kümmekond kitsamat tänavat siiski ka ühesuunaliseks aja lisaks hakatakse parkivaid autosid ajutiselt minema vedama, et sahad töötama mahuksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles