Eesti terviseradadel algas talihooaeg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada
Suusarada Foto: Malle Elvet

Võimukalt alanud talveilmad on võimaldanud Eesti terviseradadel enneolematult vara alustada talihooajaga üle kogu Eestimaa. Põhja- ja Ida-Eesti terviseradadel on tänu rohkele lumekattele sisse aetud ka klassikajäljed. Lõuna – Eestis võimaldab õhuke looduslik lumekiht  liikuda suuskadel seni veel valdavalt vabatehnikas.

Eile teatas Tehvandi Keskus valminud 3 km. pikkusest kunstlumekattega võistlusringist Otepääl. Täna valmib Mammaste Tervisespordikeskuses Põlvamaal kunstlumekate kogu 2,5km. valgustatud suusarajal. Lisaks looduslikule lumele on kunstlumegarantii võimalik anda kaheteistkümnes suusakeskuses. Üle Eesti on suusaradadele põhjad alla sõidetud  enam kui neljakümnel terviserajal ja kogupikkusega ligi 250-l kilomeetril.

Keskuste lumemöldrid ja rajameistrid on teinud ära märkimisväärselt suure töö suusatamisvõimaluste loomisel. Eelolev kauni talveilmaga nädalavahetus on just õige aeg suuskade ja kelkude panipaikadest väljatoomiseks ning terviseradadele ning kelgunõlvadele minekuks. Täpsema informatsiooni lumeolude kohta saab Sihtasutuse Eesti Terviserajad ja Eesti Rahvusringhäälingu ühisväljundina Rahvusringhäälingu spordiportaali Lumeinfo veebilehelt http://sport.err.ee/lumeinfo.php

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese sõnul tuleb väga tunnustada ja tänada kohalikke omavalitsusi, kes vaatamata keerulisele majanduslikule situatsioonile on suutnud ühe prioriteedina tagada terviseradade aastaringse hooldamise ja sellega kaasnevate kuludega toimetuleku. 

Eesti Terviseradade arendusprojekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki ning Kultuuriministeeriumi ja Eesti Suusaliidu algatatud ettevõtmine Eesti looduslike sportimiskeskuste uuendamiseks. Ettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamist ning regulaarset liikumisharrastust. Samuti kindlustada looduses aastaringse ja tasuta aktiivse liikumisvõimaluse kättesaadavus kõigile huvilistele. Käesolevaks hetkeks on projekti raames kaasa aidatud üle neljakümne terviseraja olulisele uuendamisele üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles