Näitleja heidab pilgu oma eluteele

Marite H. Butkaite
, teatrikriitik ja dramaturg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Evaldi tekk» üks autoreid ja peategelane Evald Aavik räägib lugusid ja mälestusi isiklikust vaatenurgast lähtudes, raamiks katkendid Tartu Uue Teatri lavastustest.
Lavastuse «Evaldi tekk» üks autoreid ja peategelane Evald Aavik räägib lugusid ja mälestusi isiklikust vaatenurgast lähtudes, raamiks katkendid Tartu Uue Teatri lavastustest. Foto: Gabriela Liivamägi

Läinud nädal oli Evald Aavikule märgilise tähendusega: neljapäeval pälvis ta Eesti kultuurkapitali elutööpreemia, pühapäeval aga esietendus Tartu Uues Teatris tema juubelilavastus «Evaldi tekk». See on Gabriela Liivamäe teine lavastajatöö.

«Evaldi tekk» jätkab mõtteliselt Tartu Uue Teatri kultuuri- ja teatriloo salvestamist lavastuste kujul, kus peategelased on inimene ja mälestused ning killuke fiktsiooni ja tõlgendamist.

Varasemate lavastustega võrreldes on reaalsuse aste suurem – laval olija räägib oma lugusid ja mälestusi isiklikust vaatenurgast lähtudes, raamiks kaks katkendit Tartu Uue Teatri lavastustest. Kavalehel määratletakse seda kui dokumentaalset introspektiivi elust ja loomingust ning seda see lavastus ka on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles