Jõepidu jääb ära, maavanem keelab Emajõe jääl avalikud üritused

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe jää Sisevete saatkonna juures.
Emajõe jää Sisevete saatkonna juures. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu maavanem keelab alates sellest laupäevast ära Emajõe jääl avalikud üritused, kuna voolava veega veekogudel pole see ohutu. Otsus tähendab seda, et lodjaseltsil tuleb pühapäevaks plaanitud jõepidu ära jätta.

«Oleme erinevate ekspertidega rääkinud ja informatsiooni kokku kogunud. See otsus on küll tehtud raske südamega, aga me keelame siiski Emajõe jääl ära avalikud üritused. Nende ürituste korraldamise ja üritustest osavõtu,» lausus maavanem Reno Laidre Tartu Postimehel.

«Ühes küljest me mõistame lodjaseltsi pingutust muuta linna ja maakonna kultuurielu mitmekesisemaks, aga inimeste ohtu seadmine kaalub üles mistahes argumendid. Vooluveekogul olek ei ole pikemas perspektiivis kindlasti ohutu,» lisas Laidre

Laidre sõnul võib lodjaseltsi lahtilükatud hokiplatsi kohal olla jää paksus isegi kuni 20 cm, mida on oluliselt rohkem kui on nõutud ohutuks jääl olekuks ( 10 cm – toim), kuid maavalitsus ei taha luua olukorda, kus inimesed harjuvad käima Emajõe jäält üle või seal uisutama.

«Tartus on rajatud maismaale piisav hulk uisuväljakuid ja me soovitame kasutada neid,» lausus Laidre. Maavanema keeld hakkab kehtima laupäevast ning on tähtajatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles