Õpilased hakkavad neljapäeval mõtteid ragistama

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta Mõtteragin Raatuse koolis.
2015. aasta Mõtteragin Raatuse koolis. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval leiab Raatuse kooli aulas aset Tartu linna ja maakonna koolide 2. klasside õpilastele mõeldud traditsioonilise mälumänguturniiri Mõtteragin finaalvõistlus.

Mängu esimene voor oli novembris ja seal osales 26 kooli ja 44 võistkonda. Finaali pääses neist 21 parimat.

Avavoorus lahendasid neljaliikmelised võistkonnad veebipõhiseid ülesandeid oma kodukoolides. Vastamiseks oli 30 küsimust kümnel erineval teemal.

Mõtteragina teine voor on üles ehitatud Kuldvillaku mängu põhimõttel. Iga meeskond valib teema, milles ta ennast kõige kindlamalt tunneb. Kõik võistkonnad vastavad kirjalikult ning teema valinud võistkond ka suuliselt. Küsimuste teemad püsivad muutumatutena terve turniiri vältel. Iga vastus annab maksimaalselt ühe punkti. Vastuste kontrollimine ning andmete sisestamine toimub jooksvalt mängu ajal.

«Teemad on läbi aastate varieerunud lasteraamatutest kuni päevakajaliste teemadeni välja. Vahele mahub ülesandeid sõnavarast, nuputamisest, Eestist ja Tartust, loodusest, spordist, muusikast ja erinevatest ametitest,» ütles kõik need aastad võistluste peakorraldajana ametis olnud Raatuse kooli klassiõpetaja Tiina Vink.

Võistlus toimub Raatuse koolis 21. jaanuaril, algusega kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles