Külmad klassid sunnivad tunde ümber kolima

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa kooli fassaad lausa karjub remondi järele, kuid Tartu linnal selleks raha ei ole.
Hansa kooli fassaad lausa karjub remondi järele, kuid Tartu linnal selleks raha ei ole. Foto: Kristjan Teedema

Juba paar nädalat Eestimaad jäises haardes hoidnud pakane valmistab mõnelegi koolijuhile peavalu: vanad hooned pole kuigi soojapidavad ning keerulisematel juhtudel on kargete klassiruumide tõttu tulnud tunde teistesse ruumidesse ülegi viia.

Tartu linna õppeasutustest teeb külm kõige enam meelehärmi Annelinnas asuvatele Hansa ja Descartes’i koolile. Kui Hansa kooli suurimaks murekohaks on hoone teise tiiva kolmanda ja neljanda korruse otsaklassid, siis Descartes’is on akende ümbert pudeneva soojustusmaterjali tõttu probleeme kogu majas.

«Kui õues on külm ja tuul on ka kindlast suunast, siis seal majaosas on külm,» tunnistas Hansa kooli direktor Liina Karolin-Salu. See tähendab hommikuti keskeltläbi 14–15-kraadist temperatuuri klassis, kuid pärast vaheaja viimasesse nädalasse jäänud külmalainet oli otsaklasside temperatuur paari kraadi võrra madalamgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles