Tegevust alustasid uued meeskoorid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solistikonkurss on sobilik neile, kes julgevad suure rahvahulga ees esineda.
Solistikonkurss on sobilik neile, kes julgevad suure rahvahulga ees esineda. Foto: Ants Liigus

Eile ja laupäeval alustasid Tartus, Pärnus ja Võrus tegevust kolm uut noorte meeskoori. Need luuakse noorte meeskooride liikumise «Ärkamisaeg» raames, et osaleda 2017. aasta noorte laulu- ja tantsupeol. Koorid hakkavad koos käima kord kuus nädalavahetustel.

Avaproovid olid laupäeval Pärnu ühisgümnaasiumis ning eile hommikul Võru muusikakoolis ja õhtupoolikul Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis. Avaproovidele tuli näidiskontserdiga rahvusooperi Estonia noormeestekoor koos dirigent Hirvo Survaga.

Dirigendina asub Tartus ja Võrus tööle Kuno Kerge ning Pärnus Ingrid Roose. Kooride tegevusse on kaasatud kohalikud koorijuhid ja muusikaõpetajad. Kooride mentoriks on Hirvo Surva.

Liikumine «Ärkamisaeg» on loodud noorte meeskooride arendamiseks ja uute kooride ellukutsumiseks. «Tahame tugevdada meeskooride liikumise elujõulisust ja tagada nende jätkusuutlikkus,» sõnas noorte meeskooride projektijuht Alo Lõoke.

Noorte meeskoorid luuakse mitte ainult Tartus, Pärnus ja Võrus, vaid ka Tallinnas, Viljandis, Jõhvis ja Narvas. «Ärkamisaja» kooriloomise toeks on Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse arendusstipendium ning õla panevad alla ka omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles