Jõgevamaa kultuuripärliks valiti Põltsamaa muusikakooli õpetaja Hiie Taks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaa kultuuripärl 2015 Hiie Taks. Arhiivifoto.
Jõgevamaa kultuuripärl 2015 Hiie Taks. Arhiivifoto. Foto: Vahur Kukk

Põltsamaa kultuurikeskuses peetud Jõgevamaa kultuuri-ja sporditegijate ning tervisedendajate tänuõhtul kuulutati Eesti Kultuurkapitali poolt väljaantava preemia Jõgevamaa Kultuuripärl 2015 laureaadiks Põltsamaa muusikakooli viiuli ja vioolapetaja Hiie Taks, kelle juhendamisel tegutseb samas huvikoolis kammerorkester.

Üheks põhjuseks, miks õpetaja Hiie Taksi preemiaga tunnustati, oli tema juhendatava Põltsamaa muusikakooli kammerorkestri osalemine läinud aastal Põltsamaal peetud Jõgevamaa laulu- ja tantsupeol «Kolme koduvärviga». Kammerorkester moodustas koos Põltsamaa linnaorkestriga sümfooniaorkestri, tuues kooride ja rahvatantsijate kaasamisel peo kulminatsiooni isamaaliste paladega «Koit» ja «Palve».

«See etteaste oli meie orkestrile tõeline elamus,» meenutas Traks Jõgevamaa laulu- ja tantsupidu. Lisaks sellele jääb tema sõnul kauaks meelde ka esinemine Itaalias Cremonas Euroopa orkestrite festivalil.

Üle kümne aasta on Hiie Taksi eestvedamisel korraldatud Põltsamaal üle-eestilist keelpillimängijate suvekooli. «Viiul on väga hingeline pill, mille kõla sarnaneb inimhäälele,» ütles Taks.

Tunnustuse Jõgevamaa Kultuuripärl 2015 auhinna andsid üle Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Jõgevamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Enn Kurg ning Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupi juhatuse esimees Hele Kull.

«Hiie Taks on Jõgevamaa kultuuriellu toonud ainulaadsust ja omapära, mis tõestab, et ka maakondades on võimalik saavutada tipptaset,» leidis ühena esimestestest Hiie Taksi õnnitlenud rahvakultuurikeskuse Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt. Tema arvates on Traksi roll väga oluline just noorte muusikalisel harimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles