Tudengid lubavad teha alma mater'is kõvemat häält

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Noorkõivu sõnul on oluline, et tudengid neid puudutavatel teemadel üliõpilasesindajatega kaasa mõtleksid.
Martin Noorkõivu sõnul on oluline, et tudengid neid puudutavatel teemadel üliõpilasesindajatega kaasa mõtleksid. Foto: Margus Ansu

Tänavu esimesel jaanuaril jõustus Tartu ülikooli struktuurireform, mis tõi muudatusi üliõpilasesinduses, ja tänu sellele kasvas tudengiesindajate arv otsustajate hulgas seniselt 70-lt ligi 120-le.

Tudengiesinduse uue ülesehituse loomise tingis üliõpilaskonna esimehe Martin Noorkõivu sõnul see, et kogu süsteem saaks paremini organiseeritud. «Kogu tudengiesindus peab töötama ühtede põhimõtete alusel,» ütles Noorkõiv. Senine struktuur oli tema sõnul segane ja jäi tudengitele kaugeks.

Ülikooli reformi järgi sai instituudist üks ülikooli põhiüksus. Üliõpilaskonna aseesimehe Liina Hirve sõnul on seega üliõpilaste esindus instituudis eriti oluline. Nii loodi instituutide ja kolledžite üliõpilaskogud ehk 28 uut organisatsiooni, mida varem polnud üldse olemas. Tudengid valivad neisse kevaditi enda hulgast välja ligi 100 esindajat, ülejäänud 20 esindajat kuuluvad volikogusse ja juhatusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles