Riik andis oma elektriautod linnale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna sotsiaal- ja tervishoiuosakond on elektriautod jaganud laiali piirkonnakeskustele. Pildil Tähtvere-Veeriku keskuse autod Vaksali tänava ääres.
Tartu linna sotsiaal- ja tervishoiuosakond on elektriautod jaganud laiali piirkonnakeskustele. Pildil Tähtvere-Veeriku keskuse autod Vaksali tänava ääres. Foto: Margus Ansu

Pea viis aastat Tartu  linna käsutuses olnud, kuid siiani riigile kuulunud elektriautod Mitsubishi i-MiEV läksid 1. jaanuarist tasuta üle Tartu linnale. Elektri-  autod said päriselt endale ka teised omavalitsused.

Sotsiaalministeeriumi meedianõuniku Askar Lepiku sõnul käis autode üleandmine seniste kasutajate sooviavalduste alusel. «Otsustasime anda autod neile, kes on autosid igapäevaselt sotsiaaltöö tegemiseks juba kolm-neli aastat kasutanud, kasutavad siiani ja soovivad edaspidi kasutada,» ütles ta.

Ministeeriumi tingimus oli, et autosid kasutatakse sihtotstarbeliselt sotsiaaltöö tegemiseks ja teiste omavalitsustele seadusega pandud ülesannete täitmiseks. Mõned omavalitsused avaldasid Askar Lepiku sõnul soovi autosid juurdegi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles