Tartu linn paneb õla alla maratoni ausambale

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnakunstnik Tiit Kaunissaare seisab monumendi tulevases asukohas ja osutab ka eskiisil kohale, kus järgmisel aastal peaks paiknema Tartu maratoni mälestusmärk.
Linnakunstnik Tiit Kaunissaare seisab monumendi tulevases asukohas ja osutab ka eskiisil kohale, kus järgmisel aastal peaks paiknema Tartu maratoni mälestusmärk. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn ja klubi Tartu Maraton plaanisid Tartu  maratoni monumendi püstitamist juba kuus aastat tagasi, kuid linn leidis võimaluse ettevõtmist toetada alles  tänavuse aasta eelarvest.

Esialgu oli monument plaanis rajada 2010. aastal, mil esimesest Tartu maratoni stardipaugust möödus 50 aastat. Klubi Tartu Maraton juhatuse liige Indrek Kelk ütles, et nüüd on sihiks 2017. aasta, mil loodetavasti soodsate ilmade korral stardib 45. Tartu maraton.

Kavandatav mälestusmärk meenutab kujult Tartu maratoni rada ning selle asukohaks on määratud Emajõe paremkallas, umbkaudu üle jõe vastu restoran-ööklubi Atlantist, seal oli ka Tartu maratoni esialgne stardikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles