Kambalast oldi üle, meeskonnast mitte

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Lukoili Kaspars Kambala (punases) Tartu Rocki Callistus Eziukwuga võitlemas
Sofia Lukoili Kaspars Kambala (punases) Tartu Rocki Callistus Eziukwuga võitlemas Foto: Margus Ansu

Ebaõiglane olnuks nõuda, et Tartu Rock peab eurosarjas alistama Bulgaaria parima meeskonna Sofia Lukoili, kuid see tõdemus ei muuda allajäämisest tekkinud keerulist seisu – alagrupist edasi pääsemiseks ei tohi tartlased enam vääratada.
 


Rock mängis suurema eelarve ja parema komplekteeritusega Luk­oili vastu enda kohta korralikult, kuid lõpuks sai siiski otsustavaks kvaliteet. Rocki peatreener Indrek Visnapuu tunnistas, et igas olukorras tegid hoolealused vastase pidurdamiseks grammikese rohkem tööd ja lõpuks lõi see välja.

«Meeskonna mänguga olen rahul, kuid ma pole rahul, et kaotasime,» sõnas Visnapuu. «Tegime vastasele võitmise raskeks ja nad ei käinud meist lihtsalt üle. Lõpptulemus on lihtsalt kahe meeskonna kvaliteedi vahe. Selleks et võita, pidanuks meil kõikide mäng ideaalselt õnnestuma, paraku polnud mõnel mehel täna selline päev.»

Rocki parimana 26 punkti visanud Janar Taltsi hinnangul sai saatuslikuks teise poolaja algus. Pärast 35:35 viigiga lõppenud esimest poolaega tegid vastased puhkepausilt tulles 10:0 spurdi. Kuigi Rock suutis vahepeal uuesti järele võtta, jäi lõpuks nendel minutitel tekkinud vahe püsima. Rock kaotas 72:80.

«Nad mängisid meie kaitse üle ja said lihtsaid korve. Lõpus suutsid aga vahet hoida,» nentis Talts. «Samas olen veendunud, et tegime normaalse mängu, igatahes mina jään platsil toimunuga rahule. Sellisest seisust on hea edasi minna.»

Kuigi Talts oli lõpuks eilse kohtumise silmapaistvaim tegelane, pääses ta esimesel poolajal platsile vaid seitsmeks minutiks. Kiirelt tehtud kolm viga istutasid ta kiiresti tagasi varumeeste pingile. «Eks need vead panid mind ennast ka mõtlema, kuid kokkuvõttes polnud midagi hullu – esimesel poolajal püsisime ju hästi mängus,» tõdes ta.

Samal ajal kui Visnapuu rõhutas, et eurosarja kaks esimest mängu on Rocki seni kolme parema kohtumise hulgas ja Balti liiga jääb kvaliteedilt Euro­Challenge’i sarjale alla, leidis Talts, et tegemist pole sugugi nii kõvade pähklitega.

«Sarnaselt Balti liigaga on ka eurosarjas tugevaid ja nõrku meeskondi. Täna mängisime alagrupi soosikuga ja see on tõesti tugev võistkond,» hindas ta.

Bulgaaria liigas seni vaid võite tunnistanud Lukoili põhiviisiku tasemes pole põhjust kahelda. Näiteks Rocki tagamehed olid püsti hädas oma ameeriklastest kolleegide Dominic Jamesi ja Brandon Heathiga.

Kuna Rain Veidemanil polnud ei kaitses ega rünnakul just parim päev, pidi Silver Leppik rassima platsil peaaegu kogu kohtumise. Oma ainsa puhkepausi sai ta siis, kui käis juba kohtumise 36. minut. Leppiku korraliku soorituse kõrval hakkas Veidemani kesine tegutsemine veelgi selgemalt silma.
Visnapuu sõnul pole eurosarja kahes esimeses kohtumises kõik kümme kolmest mööda visanud Veidemani mängu üle põhjust imestada. «Ma pole Rainis pettunud. Ilmselt ootab ta ise rohkemat, kuid tuleb arvestada, et ta on jätkuvalt meeskonna noorim liige ja osaleb oma esimestes euromängudes. Sellise seisu teevad läbi kõik noormängijad,» mõtiskles ta.

Omaette vaatamisväärsus oli Lukoili rivistuses kurikuulus lätlane Kaspars Kambala. Soojendusel hirmuäratavaid liigutusi teinud riiukukega sai aga tartlaste kapten Vallo Allingu hästi hakkama. Lõpuks jäi Kambala arvele seitse punkti, viis viga ja üks küünarnukihoop Giorgi Tsintsadze näkku.

Alagrupi teises kohtumises alistas Lissaboni Benfica 89:84 Lugano. Olenemata sellest on Rocki seis keeruline, kuid mitte lootusetu. Kindlasti tuleb tuleval nädalal alistada võõrsil Benfica ja seejärel kodus ka Lugano. Kusjuures Šveitsi klubiga omavahelistes mängudes plussi jäämiseks tuleb nad alistada vähemalt 13 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles