Mitmed ühistranspordile lootnud tartlased jäid ilutulestikust ilma

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Tartus.
Aastavahetus Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Aasta viimasel päeval sõitsid Tartu linnas liinidel number 1 ja 4 ööbussid, mille viimased väljumised pidid kesklinna jõudma enne südaööd. Tartu Postimehele teadaolevalt jäi ligi 30 inimesel ilutulestik aga bussiliikluses ilmenud probleemide tõttu nägemata.

Buss number 1 pidi Annelinna keskusest väljuma kell 23.36. «Tundus olevat väga hea võimalus minna ilutulestikku vaatama,» ütles tartlane Anu Tüür.

Kui ta bussipeatusesse jõudis, pidi ta pettuma. Tüür jõudis peatusesse kell 23.30, elektroonsel tablool oli siis bussi väljumisajaks märgitud kell 23.50 «See tegi juba nukraks, sest tundus, et jääme hiljaks,» rääkis Tüür.

Pärast mõningast ootamist selgus, et bussi ei tulnudki. «Ei ole ilus inimesi nii petta,» oli Tüür pahane. Peale tema oli peatuses ootamas veel neli inimest.

Buss number 4 saabus Rahu peatusesse hilinemisega, kuid sõitis bussipeatuses seisnud inimestest peatumata mööda. «Ootasin bussi lootuses näha ilutulestikku kesklinnas, kuid kui oleksin probleemidest teadnud, oleksin jalgsi läinud,» rääkis teine bussiliikluses pettunud tartlane, Klarika Käärik.

Kokku ootas Rahu peatuses tol õhtul tema sõnul ligi 25 inimest, kes plaanisid samuti sõita kesklinna ilutulestikku vaatama. «Eriti tekitas tuska asjaolu, et buss tuli, kuid kihutas peatuses olevatest inimestest ülbelt mööda,» lisas Käärik. Pärast juhtumit proovisid inimesed ka hääletada, et siiski kesklinna jõuda, kuid kellelgi ei õnnetunud küüti saada. «Jäime seega suurepärasest vaatemängust ilma,» nentis Käärik.

Sebe Tartu linnaliikluse juhi Üllar Kaljuste sõnul oli busside liikumise osas nii möödunud aasta viimasel kui ka uue aasta esimesel päeval väga mitmeid muudatusi. Paljud liinid lõpetasid aasta viimasel päeval tavapärasest varem, muudetud sõiduplaaniga jäid sõitma kaks bussi liinile 4 ja kaks bussi liinile 1, rääkis ta.

Kaljuste nentis, et bussisõitjatelt saadud tagasiside tõttu teab ta nüüd, et probleem esines mõlemal liinil ühe väljumisega. «Mõlemad bussid liikusid marsruudil kahjuks vana sõiduplaani kasutades ja seega muudetud sõiduplaanist eespool,» selgitas Kaljuste.

«Lisaks oli ühe bussijuhi sõnade kohaselt olnud buss nii ülerahvastatud, et teatud peatustes pidi bussijuht võtma otsuse ja sõitma peatusest mööda, sest inimesed poleks enam peale mahtunud. Ka see olukord tekitas bussigraafikus täiendavat ette jõudmist,» lisas ta.

«Juhtum on kahetsusväärne ja palun Sebe nimel siirast vabandust linnakodanike ees, kelle planeeritud aastavahetuse vastuvõtt linna südames seeläbi võis nurjuda,» ütles Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles