Tartus jätkub lastele sportlikku pinget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Lastespordis on pinget ja emotsiooni rohkemgi kui täiskasvanute tippspordis. Seda jätkub nii väljakule, rajale, matile, tatamile, kus iganes omavahel mõõtu võetakse, kui ka väljaku või tatami äärde, kus elavad kaasa lapsevanemad.


Tartus pakutakse lastele sportlikku pinget piisavalt. A. Le Coqi spordimaja oli vähemasti läinud nädalal üks linna lastesõbralikumaid paiku. Arvestades vähemasti seda, kui palju lapsi seal sportliku adrenaliini- ja emotsiooniannuse sai.

Neljapäevasel lasteaedade spordipäeval viskas terakotikest, hüppas kaugust ja vudis jooksurajal tublisti pealt 500 lapse. Kesk sagimist võis jääda mulje, et palju rohkem neid sinna enam ei mahu, ent tegelikult mahtus küll. Judoklubi Do korraldatud 18. Kaimu Keeraku memoriaal- ja Tartu lahtiste meistrivõistluste raames laupäeval peetud 12. laste judopäev tõi spordimajja sadakonna jagu rohkem väikesi kimonokandjaid.

Eesti poiste ja tüdrukute kõrval tegid tatamil võtteid judokad Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest ja Soomest. Pildil käib parasjagu põhimõtteline heitlus D-klassi kehakaalus kuni 30 kg Markus Savi (Tallinna judoklubi Aitado) ja Lehar Madis Metsalliku (Rakvere SK Ippon) vahel. Seekord jäi peale Savi.

Do klubi juht Andres Põhjala oli võistluste eel lausa murelik, kuidas kõik sujub, kuna tänavune legendaarse Tartu judoka  ja sensei Keeraku mälestusüritus lõi kõik senised osalejarekordid – pühapäevase täiskasvanute võistluse 120 osalejaga kokku käis nädalavahtuse kahe päevaga tatamil üle 800 judoka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles