Tarvo Siilaberg: on aeg olla tänulik

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu luterliku Peetri kooli juhile Tarvo Siilabergile tähendab uus
aasta, et alustatakse ajaloolise Peetri koolimaja taastamise töid.
Maja on plaanitud avada 2018. aasta sügisel.
Tartu luterliku Peetri kooli juhile Tarvo Siilabergile tähendab uus aasta, et alustatakse ajaloolise Peetri koolimaja taastamise töid. Maja on plaanitud avada 2018. aasta sügisel. Foto: Kristjan Teedema

«Selle aasta kõige rõõmsam sündmus oli kooli kasvamine,» lausus sügisel Tartu aasta õppeasutuse juhiks pärjatud Tarmo Siilaberg (34), kes on kolme aastaga kasvatanud Peetri kooli õpilaste arvu kolm korda suuremaks.

Tegelikult mainis Siilaberg lõppeva aasta rõõmsaimate sündmuste reas kõige esimesena siiski oma esimese poja Peeter-Pauli sündi. «Peetrus ja Paulus on Tartu linna kaitsepühakud ning meie suguvõsas on Peeter olnud juba kakssada aastat selline nimi, mida on üle põlvkonna pandud,» rääkis Kolga-Jaanist pärit, kuid viimased 15 aastat Tartus elanud Siilaberg.

Esimese lapse sünd langes täpselt sellesse aega, kui Peetri kool läbis esimest korda riikliku järelevalve, seejuures noore erakooli kohta uskumatult heade näitajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles