Ehitaja ja pritsimees, kel jätkub alati tööd

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektor Gennadi Apevalov on tuletõrjes ja päästeametis töötanud 32 aastat. Sellesse aega jääb ka 1990. aastate algus, mil tulekahjusid ja neis hukkunud inimesi oli väga palju, aga tuletõrjujaid vähe. Nüüd on olukord palju-palju parem, tõdes ta.
Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektor Gennadi Apevalov on tuletõrjes ja päästeametis töötanud 32 aastat. Sellesse aega jääb ka 1990. aastate algus, mil tulekahjusid ja neis hukkunud inimesi oli väga palju, aga tuletõrjujaid vähe. Nüüd on olukord palju-palju parem, tõdes ta. Foto: Margus Ansu

Kui pritsimeeste pasun kisendab, see kõikidele hirmu sisendab, kirjutas luuletaja Joel Sang. Ei, kõik siiski tuld ei karda, tõdeb Lõuna päästekeskuses nüüd meie ohutuse nimel töötav Gennadi Apevalov, kes on küllalt ka rasket tuletõrjevoolikut hoidnud.

Tuletõrjevalitsuses oli teie esimene tööpäev 29. detsembril 1983. Sattusite ilmselt kohe sündmuste keerisesse, aastavahetus oli ukse ees?

Ei sattunud, ma ei läinud tuletõrjujaks, alguses olin tuleohutusjärelevalve inspektor. Pidin sinna Munga ja Kompanii tänava nurgal asunud osakonda juba kevadel tööle minema, aga asi aina venis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles