Mika Keränen: ei ole ju saladus, et Tartus on alati olnud väga äge kunstielu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Mika Keränen (42) uurib Supilinna salaseltsi Ramps liikmete moodi, kas võiks joonistatud konn olla mingi valgustkartva teo tunnistaja. Kroonuaia ja Kloostri tänava nurgale seinamaalingud teinud Kairo on üks tema lemmikuid Tartu tänavakunstis.
Kirjanik Mika Keränen (42) uurib Supilinna salaseltsi Ramps liikmete moodi, kas võiks joonistatud konn olla mingi valgustkartva teo tunnistaja. Kroonuaia ja Kloostri tänava nurgale seinamaalingud teinud Kairo on üks tema lemmikuid Tartu tänavakunstis. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpallihull lastekirjanik Mika Keränen on soomlane, keda paljudel tartlastel – sealhulgas mõnelgi ajakirjanikul – on au sinatada. Täna esitleb ta oma äsja trükist ilmunud raamatut «Armando». Intervjuus tuli meil temaga jutuks lisaks sellele palju muudki päevakohast alates pagulastest ja lõpetades Tartu kui Unesco kirjanduslinnaga.

Kes on Armando ja millest räägib raamat «Armando»? Ma lugesin selle paar päeva tagasi läbi ja tegelikult tean, millest see kõneleb, aga oleks huvitav otse kirjanikult endalt kuulda.

Armando on väike mustade silmade ja mustade juustega tumedanahaline poiss, kes räägib valesti eesti keelt. Tema ema on eestlane ja isa argentiinlane. Armando on kogu oma elu elanud Argentinas, kolinud perega Tallinnasse Nõmmele ja läinud Kivimäe kooli esimesse klassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles