Valgamaal kaevust leitud surnud naine osutus Tartus kadunuks jäänud Kristiks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi surnukeha leiti 10. novembril Puka vallas Kibena külas asuva tühjana seisnud talupidamise kaevust. Foto on illustratiivne.
Kristi surnukeha leiti 10. novembril Puka vallas Kibena külas asuva tühjana seisnud talupidamise kaevust. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka vallas Kibena külas avastati 10. novembril talumaja õuel olevast kaevust naise surnukeha. Ekspertiisi käigus tuvastati, et tegu oli Pukast pärit ja septembris Tartu raviasutusest lahkunud ning teadmata kadunuks jäänud 41-aastase Kristiga.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul alustati Kristi kadunuks jäämise järel laiaulatuslikke otsinguid, mille käigus kasutati ka naisega kaasas oleva telefoni positsioneerimist ehk asukoha kindlaks määramist. Omal algatusel liitus otsingutega Puka valla sotsiaalnõunik Airin Hermann.

Kuigi signaal näitas toona suuremal osal juhtudest Puka valla Prange külla ning harvematel juhtudel ka teistesse Valgamaa valdadesse, ei tähendanud see Peiteli sõnul tingimata seda, et isik oleks vahepeal liikunud. «See, millise masti piirkonda signaal juhatab, sõltub sellest, milliselt mastilt parasjagu kõige tugevam signaal saadakse.»

Kõrvutades kogutud infot, moodustus Puka valda 10 ruutkilomeetri suurune otsinguala, kust naist suurema tõenäosusega leida võis. «Ühelt poolt võimaldas sisselülitatud telefon asukoha positsioneerimisi aina uuesti teha, teisalt andis telefoni kutsuv toon lootust, et naine võib olla veel elus,» rääkis Peitel, kelle sõnul andis taustainfo naise kadumise asjaoludest arvata, et ta elu võib sattuda ohtu.

Vaatamata sellele, et politsei viis Puka vallas läbi laiahaardelisi maastikuotsinguid, kontrolliti piirkonnas olevaid hooneid ning naisest jagati infot nii suuliselt kui läbi massimeedia ja lendlehtede, kadunud naist leida ei õnnestunud.

10. novembril käis Kibena küla ühe talumaja peremees vaatamas, kas tema valdustel on kõik korras, kuna tal oli põhjust karta, et pikal tühjana seisev majapidamine võib langeda vandaalide sihtmärgiks. Kontrollides oma valdusi, märkas omanik, et taluõuel asuvat kaevusuud katnud lauad olid eemaldatud ning madalat kaevu kontrollides avastas ta naisterahva surnukeha. 

«Sündmuskohal töötanud politseinikud avastasid kaevust mõne meetri kaugusel maast naise mobiiltelefoni, mille aku oli tühjaks saanud. Telefoni ja sündmuskoha põhjalikul uurimisel midagi kahtlast ei tuvastatud,» rääkis Peitel.

Kohtuarstlik ekspertiis kinnitas, et tegemist oli tõepoolest kadunud Kristi surnukehaga. «Ekspertiisis veenduti, et naisel vägivallatundemärke ei olnud. Politsei selgitas välja, et kuriteole selle surmajuhtumi asjaolud ei viita ning samuti ei olnud tegu õnnetusjuhtumiga,» ütles Peitel, kelle sõnul on nüüdseks uurimine naise surma osas lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles