Mihkel Lees: digipööre vs. laste tervis. Kas vältimatu vastuolu?

, Tartu linnavolikogu hariduskomisjoni liige (Reformierakond), haridus- ja teadusministri nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Eelmisel nädalal avaldas Tartu Postimees kaks artiklit, mida võib sisusse süvenemata pidada omavahel üpris vastuolulisteks. Jalgpalliklubi Tammeka noortetöö juht Ott Meerits väljendas muret laste vähese liikumisaktiivsuse ja suureneva virtuaalmaailma sukeldumise pärast (TPM 30.11) ning Tartu Veeriku kool jagas rõõmu digipöördekonkursi võidu puhul (TPM 3.12). Mõlemas artiklis olid omad tõeterad.

Esmapilgul võib tõesti tunduda, et digivahendid ja tervistav liikumine ei taha lapse päeva kuidagi üheskoos ära mahtuda. Minu arvates oleks siiski tark loobuda digimaailma ja liikumise vastandamisest ning leida hoopis kasulikke võimalusi, kuidas laste tervislikku eluviisi ja silmaringi täiskasvanute targal suunamisel mitmekülgselt arendada.

Infotehnoloogia tähtsus suureneb nii Eestis kui ka ülejäänud Euroopas järjest kiiremas tempos. Samuti nõuab tööturg digiteadmistega inimesi. Laste digitaalse kirjaoskuse arendamine on hädavajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles