Üllar Kerde: Rocki mängus on palju loogikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Toomas Huik

Üllar Kerde
TTÜ/Kalevi peatreener:



Võrreldes mullusega meeldib mulle Rocki tänavune mängupilt rohkem. Meeldib mängujoonis, suhteliselt kiire ja agressiivne mäng. Ja see, et eestlased domineerivad.

Mullu ei suutnud Sten Sokk ennast leida, tänavu on ta hoopis teisest puust. Mullu oli Janar Taltsi osakaal väga suur, sel aastal on see õnneks vähenenud. Selles mõttes õnneks, et valikuvõimalusi on rohkem. Mullu oli nii, et kui Taltsil midagi juhtus, kohe auk.

Rocki mängus on palju loogikat. Rünnakulahendused on loogilised, ei ole midagi raskelt välja mõeldut.

Kiire mängu juurutamine võtab aega. Nooremad poisid, kes jaksavad rohkem joosta, saavad tänavu rohkem mänguaega. Ainuke raudvara on Vallo Allingu, aga tema jõuab kõigiga võidu joosta.

Kiire mäng ei tähenda ka seda, et ruttu üle ja peale. Ka siin peavad lahendused olema loogilised, ja nende leidmine võtab aega, enne kui kõik mängijad hakkavad aru saama. Rocki mängus ma näen, kuidas tuleb järgmine loogiline käik, kes viskab ja kuhu läheb. Ses mõttes on see hästi huvitav ja arusaadav mäng.

Visketabavus jätab vahel soovida. Rocki mäng on siis väga hea, kui visked väljast ja visked korvi alt on balansis. Siis on nad palju raskemini haavatavad.

Sellise mängupildiga võib mõne aja pärast Balti liiga ära võita, aga tuleb mängijaid leida. Nende mängijatega, kes Eestis olemas, ei võida, olgem ausad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles