Linn laseb talve hakul sildu kõpitseda

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hakkas Timor Ehitus OÜ remontima Kaarsilla Atlantise poolset otsa.
Täna hakkas Timor Ehitus OÜ remontima Kaarsilla Atlantise poolset otsa. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänaseid tööle tõttajaid tervitasid Tartus Kaarsilla Atlantise-poolse otsa juures kivilõikurite ja kangidega varustatud töömehed, kelle tegutsemine lõi mulje algavast suuremast remondist. Selgus siiski, et käimas oli vaid pisike putitamine.

«Teeme korda ainult trepiotsa. Astmed on ära vajunud,» ütles linnavalitsuse teedeteenistuse peaspetsialist Rein-Matti Laarmaa. «Teeme ühe otsa, et inimesed alla ei libiseks.»

Ta ütles, et remontimas on Timor Ehitus ja töö läheb maksma 30 000 krooni.

Silla kõnniteeosal möödunud sügisese ebaõnnestunud remondi järel murenenud ja ebatasaseks muutunud betooni uuendamiseni sel aastal ei jõutagi, kuid ehitusettevõttel lasub igal juhul kohustus töö garantii korras uuesti teha. VT Ehitus ja Projekt OÜ ehitusdirektor Heino Puide andis märtsis lubaduse, et alustab remondiga tänavu kevadel kohe, kui õhutemperatuur on püsivalt plussis.

Laarmaa ütles, et septembris käis ta firma esindajaga silda üle vaatamas ja too tõdes, et tänavu enam korralikult teha ei jõua.

«Lubas teha järgmisel kevadel korralikult,» ütles Laarmaa.

Linnale soodne pidi olema Laarmaa arvates see, et garantiiaega on pikemalt, sest uus kaheaastane garantiiperiood algab kevadel oodatava garantiiremondi lõppemise järel.

Sel nädalal on väiksem remont ka Sõpruse sillal, kus juba nädalavahetusel oli näha sõidukiirust piiravat märki. Teedeteenistuse peaspetsialist Siim Mitt ütles, et käimas on kord aastas ette võetav paisuvuugi kohtade parandus, tavaline jooksevremont. Novembris lubab temperatuur veel asfalti panna ja see lappimine peaks silla üle talve normaalselt sõidetavana hoidma. Töö on võrdlemisi odav, 500 krooni ringis ühe vuugi kohta, valmis peaks see olema nädala lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles