Tartu keskerakondlane: ootame opositsionääride kaasamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov. Foto: Margus Ansu

Tartu abilinnapea ja Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liige Artjom Suvorov tunnistas pettumust selle üle, et Kadri Simsonist erakonna esimeest ei saanud, kuid ka lootust, et Simsonile antud suur häälte hulk toob positiivseid muutusi.

Millised tunded valitsevad teis ja Tartu keskerakondlaste hulgas pärast Edgar Savisaare tagasi valimist erakonna esimeheks?

Kindlasti väike pettmus oli, aga peame aktsepteerima kongressi tulemust ja sellega edasi elama. Eks me tahtsime kõik natuke teist tulemust.

Kes on kõik?

Pea 50 protsenti erakonnast.

Kindlasti kõik need, kes valisid Simsonit, vaatavad tema poole, vaatavad Jüri Ratase poole, Enn Eesmaa poole, Mailis Repsi poole, selle tugeva meeskonna poole, kes toetavad muutusi. Praegu kindlasti ei ole see hetk, kus peitu pugeda ja alla anda. Praegu tuleb kõvasti tööd teha, meil on kaks aastat aega, et ette valmistada järgmiseks kongressiks ja kaitsta Keskerakonna huve.

Kuidas see Keskerakonna valimiste tulemus Tartus mõjutab?

Kindlasti positiivselt. Kadril on nii suur mandaat, mis näitab, et praegune juhatus ja esimees ei tohi seda ignoreerida. Muutusi on vaja ja muutused viiakse lähiajal täide.

Milliseid muutusi on vaja?

Kasvõi see, et hakatakse rohkem tegelema Lõuna-Eesti ja muude piirkondadega peale Tallinna.

Sest praegu on fookus olnud Tallinn ja Toompea?

Viimasel ajal on sinna kippunud jah, ära on unustatud teised piirkonnad ja regioonid, mis on kaugemal kui Tallinn.

Tartus oli ju ka Savisaare toetajaid, kuidas nende meeleolu on?

Kindlasti oli. Kõik on vabatahtlik, südametunnistuse järgi. Me ei saa kellelegi dikteerida, kes kelle poolt peab hääletama. Ma arvan, et keegi ei saa garanteerida, et üks piirkond hääletab nii, nagu on ette nähtud. See on nagu iga teine hääletus Eestis: individuaalne ja kinnine.

Kui Tartu ei ole erakonnale fookuses, mis siis ikkagi muutub?

Meie tööd kohalikul tasemel palju ei mõjuta. Tartu piirkonnal on väga tugev esimees, väga tugev juhatus ja me saame ise hakkama nende otsustustega, mis puudutavad Tartu linna.

Milliseid samme ootate erakonna esimehelt lähipäevadeks ja –nädalateks?

Rohkem dialoogi. Ma väga loodan,  et kindlasti kaasab niinimetatud opositsionääre otsustusprotsessidesse.

Mida teile tähendab ütlemine, et Keskerakond haagib end lahti Eesti õigussüsteemist, kohaliku võimu esindajana peate te ometigi Eesti seadustest lähtuma. Kuidas sellega jääb?

See on üles puhutud... Arvan, et sellest on valesti aru saadud.

Mis selle sõnumiga taheti öelda, ei ole päris see, mida saadi aru. Näiteks õigusteadlased. Priit Toobal ja Lauri Laasi lavastati süüdi, seetõttu ei ole otstarbekas neid välja visata. Juhatus hakkab iga juhtumit eraldi vaata.

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must oli kommentaaris napp öeldes, et teema on tõsine muidugi, aga ta laseks veel natuke laagerdada: «Ma pean iseendaga natuke nõu pidama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles