Tartumaal Rannu vallas juhtus lühikese aja jooksul kaks liiklusõnnetust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Rannu vallas Trepimäe teel, sealsamas lähedal, kus juhtus augusti alguses nelja noore inimese elu nõudnud üliraske liiklusõnnetus, toimus teisipäeva õhtul lühikese aja jooksul kaks avariid.

Kohalviibinud Kanal 2 reporteri Jürgen Puistaja sõnul osales ühes avariis S-klassi Mercedes-Benz, mis rullus katusele. Juhti seal läheduses ta ei näinud.

Umbes kilomeetri kaugusel juhtus tema sõnul teine õnnetus, kus sõiduauto Audi juht kaldus sirgel teel paremale teelt välja vastu puud. Ta toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles Postimehele, et kella 21.27 ajal sai häirekeskus teate, et Rannu vallas on Mercedes katusel ja kraavis ning helistaja sõnul oli tunda ka bensiini lõhna. Asja saadeti uurima päästjad ja politseipatrull.

Kohe laekus teinegi teade ühelt inimeselt, kes nägi kella 21.29 ajal, kuidas Rannu vallas kihutab üks Audi juht. Teataja kahtlustas, et roolisolija võib olla alkoholi tarvitanud. Sündmusele reageeris täiendav politseipatrull. Vahetult enne seda, kui esimene patrull Rannu valda kohale jõudis, sõitis Audit juhtinud mees teelt välja vastu puud.

Audit juhtis 1975. aastal sündinud alkoholijoobes Janek. Õnnetuse täpsemad asjaolud nagu sõidukiirus, turvavarustuse kasutamine ja muu selgitatakse nüüd menetluse käigus.

Juht kadunud

Mercedese juurde saabunud päästjad ja patrull leidsid eest küll sõiduki, kuid selle juhti õnnetuskohal ei olnud. Politsei asus selgitama sõiduki omanikku, kuid teada olevatel kontaktidel pole autoomanik seni vastanud. Politsei selgitab, kes võis olla sõiduki roolis ning mis asjaoludel täpsemalt masin teelt välja sõitis.

Õnnetused juhtusid Rannu vallas Trepimäe teel, mis on tuntud kui kitsas ja käänuline metsavahetee Võrtsjärve ääres. «Praegusel ajal tuleb sellistel teelõikudel eriti tähelepanelik olla võimaliku libeduse suhtes ning sellest johtuvalt valida ka ohutud sõiduvõtted ja -kiirus,» toonitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Kuigi mõlema juhtumi täpsed asjaolud on veel selgitamisel, väärib Peiteli sõnul tähelepanu, et mõlemal juhul andis juhtunust teada tähelepanelik mööduja.

«Kogukonna suhtumine on alus turvalisele liikluskeskkonnale, olgu tegu siis liiklushuligaanist või õnnetusse sattunud abivajajast teada andmisel. Jätkugu seda initsiatiivi ja kodanikujulgust teistelegi,» lisas Peitel.

Selle aasta 4. augustil, teisipäeva õhtul juhtus Tartumaal Rannu vallas Vehendi külas Vallapalu-Rannaküla tee 2,5 kilomeetril üliraske õnnetus, kui vastu puud sõitnud Audis hukkus neli noort inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles