PÖFF lahkub Tartust mölluga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriteatri kinosaal.
Elektriteatri kinosaal. Foto: Kristjan Teedema

PÖFF ja Elektriteater kutsuvad homme, 28. novembril kõiki filmi- ja muusikahuvilisi tartlasi tähistama festivali lõppemist peoga, kus saab näha võimsa vungiga dokumentaalfilmi «B-movie: möll ja müra Lääne-Berliinis 1979-1989» ning nautida tantsumuusikat näitleja Katrin Pärna ja PÖFFi vabatahtlike esituses.

2015. aasta dokumentaalfilm «B-movie» räägib muusikast, kunstist ja kaosest, mis möllas 1980ndate metsikus Lääne-Berliinis - linnas, millest sai sub- ja popkultuuri sulatusahi ning mis tõmbas ligi nii vaimustavaid diletante kui maailmakuulsaid staare. Enne raudse eesriide langemist said kõikvõimalikud kunstnikud, kommuuniasukad, skvottijad ja hedonistid nautida Berliini konventsioonivaba elustiili. Oluline polnud pikaajaline kommertsedu, vaid elamine hetkes. Päevad olid lühikesed ja ööd lõputud.

Film on kokku pandud peamiselt seni avaldamata filmimaterjalist, fotodest ja originaalintervjuudest. Film on kiire tempoga kollaaž meeletusest ja loovusest pakatavast kümnendist, mis algas pungiga ja lõppes Love Parade'iga. Sel ajal oli Berliin ise nagu B-kategooria film: värviküllane, odav, kokku miksitud, ärevil, ambitsioonikas, klubidest pungil, pilves, purjus, uimas ja üdini eriline. Mitmete teiste seas astuvad filmis üles muusikud Blixa Bargeld, David Bowie ja Nick Cave.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles