Kiirabiauto juht: kui inimese elu sõltub sinust, siis ikka vajutad

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Parveots pole kordagi ärganud hommikul mõttega, et ei taha tööle minna.
Igor Parveots pole kordagi ärganud hommikul mõttega, et ei taha tööle minna. Foto: Kristjan Teedema

Üle kolmekümne aasta kiirabiauto juhina töötanud Igor Parveotsa hinnangul peaks operatiivsõidukite juhtidel olema nõutav kindel juhistaaž, sest kogemused ja enese alalhoiu instinkt tulevad vaid aastatega.

Operatiivsõiduki juhi amet tundub kõrvalt vaadates põnev. Kihutad sireenide ja vilkuritega mööda linna ja liiklusmärkidest kinni ei pea pidama. Kuidas tegelikult on?

Tegelikul on nii, et ... Ma räägin nüüd kiirabitööst. Võtame näiteks Delta prioriteediga sõidu. See on kõige kõrgem prioriteet, kui me peame olema ühe minutiga autos. Need on pussitamised, tulistamised, uppumised, rasked liiklusõnnetused. Need on õnnetused, kus iga minut on tähtis. Öeldakse, et kliiniline surm kestab 3–5 minutit. Kui me jõuame kohale hiljem, siis südame paneme võib-olla käima, aga inimene kaotab aju. Nagu öeldakse, elav laip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles