Loodusmaja kultuuriõhtu võtab fookusesse Saksamaa ja Poola

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loodusmaja.
Tartu loodusmaja. Foto: Margus Ansu

Tartu loodusmaja üritustesari «Kultuuriderikas Tartu» jätkub järgmisel neljapäeval ehk 3. detsembril, kui tutvustatakse Saksamaa ja Poola jõulukombeid ja traditsioone.

Varem on kultuuriõhtutel tutvustatud Indiat ja Ukrainat, seekord keskendutakse Saksamaale ja Poolale (Sileesiale). Võõrustajateks on Tartu ülikooli töötajad ja Saksa ja Poola üliõpilased, kes tutvustavad Saksamaa ja Poola jõulukombeid ja traditsioone.

Kultuuriprogrammi osaks on ka traditsioonilised Saksa ja Poola söögid ning joogid. Soovijad saavad osaleda sõnade hääldamise võistlusel, piparkookide meisterdamise õpitoas, õppida Poola tantse või osa võtta äraarvamismängust. Lastele tulevad külla Nikolaus ja Ruprecht.

Oodatud on igas vanuses huvilised. Õhtu on inglise keeles eestikeelsete selgitustega. Osalustasu on 5 eurot, alla 10-aastased lapsed on teretulnud tasuta. Kuna kohtade arv on piiratud, paluvad korraldajad huvilistel end ka registreerida. Registreerumise tähtaeg on 1. detsember.

Tartu ülikooli ja loodusmaja ellu kutsutud kultuuriõhtute sari «Kultuuriderikas Tartu» pakub põnevat võimalust heita pilk erinevate riikide ja kultuuripiirkondade inimeste ilmavaatesse, kommetesse, kunsti ja loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles