Minevikuvarjud aitavad luua tugevaid rolle

, Teatriteaduse magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger ja Aivar Tommingas mängivad võluvalt Bruno ja Emmy flirti. Õnnetuses elukaaslase kaotanud ja seejärel ema juurde oma asjad kolinud Paul, keda kehastab Helgur Rosenthal, võtab Brunolt talle korraks hoida antud kitarri tagasi.
Merle Jääger ja Aivar Tommingas mängivad võluvalt Bruno ja Emmy flirti. Õnnetuses elukaaslase kaotanud ja seejärel ema juurde oma asjad kolinud Paul, keda kehastab Helgur Rosenthal, võtab Brunolt talle korraks hoida antud kitarri tagasi. Foto: Tõnis Järs / Vanemuine

Vormilt ja sisult on Tiina Laanemi näidend «Pildilt kukkujad» tavapärane peredraama, mille kahe vaatuse jooksul paljastuvad järk-järgult ühe perekonna seni hästi saladuses hoitud sisepinged, minevikutraumad ja käest libisenud võimalused.

Kuigi lavastust võib kahtlemata nimetada üldinimlikuks, kõnetab see tõenäoliselt eelkõige pikema elukogemusega vaatajaid, kellel on võimalik tegelastega kergemini suhestuda.

Andres Noormetsa lavastus toob publiku ette 60. eluaastates Emmy (Merle Jääger), tema 30. eluaastates lapsed Inese (Maria Soomets) ja Pauli (Hel­gur Rosenthal) ning Emmy eakaaslasest perekonnasõbra Bruno (Aivar Tommingas), keda kõiki ühendab teatud elu­perioodil enda või teiste jaoks «pildilt kadumine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles