Rahajagamine tekitab kuue samba taga pingeid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemiliste valdkondade juhid vaidlevad, kuhu poole rahajagamine Tartu ülikoolis kaldu on.
Akadeemiliste valdkondade juhid vaidlevad, kuhu poole rahajagamine Tartu ülikoolis kaldu on. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli eelarve väheneb uuel aastal üle viie protsendi – 121 miljoni euroni. Enim pingeid kütavad aga viimase hetke otsused, millega sotsiaal- ja humanitaarvaldkonna raha kärpimise varal suurendati meditsiini- ja reaalvaldkonna rahastust.

Eelarve kahe lugemise vahel ülikooli nõukogus ilmus lisaettepanek, millega võeti praeguselt filosoofiateaduskonnalt, majandusteaduskonnalt, sotsiaal- ja haridusteaduskonnalt, õigusteaduskonnalt, Euroopa kolledžilt, Narva kolledžilt, Pärnu kolledžilt ja Viljandi kultuuriakadeemialt kokku ära 216 958 eurot viitega, et 2013. aasta eelarve tegemisel ei võetud arvesse tudengite arvu varasemat vähenemist.

See raha jagati arstiteaduskonna, loodus- ja tehnoloogiateaduskonna ning matemaatikateaduskonna vahel. Lisati veel nõukogule eelarves jagamiseks jäetud 335 805 eurot ning õppekavade reformi summast võetud 188 519 eurot – ühtekokku 741 282 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles