Huvikooli rahakoti paksuse määrab elanikeregister

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaté tantsukooli juhataja Krõõt Kiviste (keskel) on seda meelt, et lapsed peavad saama tegeleda huvialaga ka siis, kui nende koduvallas sellist võimalust pole. Nii käibki Shaté tantsutrennis peale noorte tartlaste ka hulk tüdrukuid väljastpoolt ülikoolilinna.
Shaté tantsukooli juhataja Krõõt Kiviste (keskel) on seda meelt, et lapsed peavad saama tegeleda huvialaga ka siis, kui nende koduvallas sellist võimalust pole. Nii käibki Shaté tantsutrennis peale noorte tartlaste ka hulk tüdrukuid väljastpoolt ülikoolilinna. Foto: Margus Ansu

Tantsu- või jalgpallitrenn, kunsti- ja muusikakool – keegi ei kahtle, et need  tulevad lapsele kasuks. Paraku on huvihariduses rahaprobleeme, mida koolitaja ega omavalitsus lahendada ei suuda. Riik asja ei sekku, kuid lubab huvitegevusele lisatoetust.

Shaté tantsukoolis alustab iga tööpäeva pärastlõunal kella kolme paiku tundi esimene rühm, viimased tantsijad lõpetavad õhtul kell pool kümme.

Sel aastal käib Shatés trennis üle 500 lapse ja noore, kellest ligi 300 eest maksab Tartu linn tantsukoolile pearaha ehk kooli tegutsemiseks vajalikku toetust. Ülejäänud paarisajast õpilasest lõviosa on pärit Tartu naabervaldadest ja nende eest tantsukool pearaha ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles